Deze website is verhuisd naar www.mettenta.com/site/ Je vindt hier enkel nog mijn vroegere taaltips.

Een boek lezen … op Twitter

Een boek lezen … op Twitter

Twitter bookEen volledige roman, opgedeeld in een paar duizend tweets. Gratis te lezen op Twitter.

Het is weer een nieuwe ervaring in het socialemediatijdperk. Hoewel het concept blijkbaar niet volledig nieuw is, want je kan bijvoorbeeld ook de film Reservoir Dogs via Twitter beleven.

Maar goed, ik stel me hierbij toch meteen enkele vragen. Leest dat wel fijn? Is het een vloeiend geheel? En blijft het boeien? Maar één manier om het te ontdekken …

Plus en min

Dat valt allemaal heel goed mee, vind ik. Het ritme zit goed en de Twitter-omgeving went snel. Wat ik fantastisch vind aan deze manier van lezen, is dat elk personage een eigen account heeft. De conversaties worden weergegeven door met de verschillende accounts te tweeten. Heel ingenieus! Dat maakt het ook persoonlijk.

Een nadeel is dat je geen bladwijzer kan plaatsen. Ik lees een Twitter-boek niet in één keer uit en dan heb ik iets nodig dat me naar de laatst gelezen tweet stuurt. Voor zover ik weet, kan dat niet. En dat is natuurlijk niet zo praktisch.

Ik ben in ieder geval wel te vinden voor het idee, hoewel ik nu ook niet elk boek zo zou willen lezen. Maar het is een concept met toekomst. Wat vind jij?